Nyomtatás 

Kalciumpótlás finomságokkal


A kalcium az emberi testben legnagyobb mennyiségben jelen levő ásványi anyag, melyre az erős fogak és csontok, valamint fontos anyagcsere- és fiziológiai folyamatok miatt van szükség. Különösen sok kalciumot igényel a szervezetünk gyermek-és serdülőkorban, majd babavárás és szoptatás idején. Az ember csonttömege 25-30 éves koráig épül, e kor után pedig bomlik. Mivel a már elveszített csonttömeget nem lehet pótolni, a megelőzés a legfontosabb eszköz. Ma már bizonyított tény, hogy ha a szervezetbe nem jut mindennap elegendő kalcium, az csontritkuláshoz is vezethet. A fehérjében dús étrend, a túl sok só vagy kávé fogyasztása, a testmozgás hiánya és a változó kor felgyorsíthatják a kalcium vesztését.

Kalciumot tartalmaz mindenféle tejtermék, a tojás, a borsó és a bab, a gabonatermékek, a legtöbb zöld levelű zöldség, a gyümölcsök, és a konzervhalak puha csontja. Azonban kevesen tudják, hogy kiváló kálcium forrást jelentenek az olajos magvak is. Pár szem mogyoró, mandula, pisztácia, napraforgómag vagy kesudió már fedezi a napi kalciumszükségletet.

 

Iratkozzon fel az ingyenes hírlevelünkre, melyben tájékoztatni fogjuk az új híreinkről, akcióinkról és nyereményjátékainkról!