Chia mag
Azték zsálya Mexikóban és Délkelet-Amerikában őshonos. Már az aztékok is használták, innen ered az elnevezése.
A chia mag gyógyító tulajdonsága leginkább magas omega-3 zsírsavtartalmának köszönhető, mely támogatja a szív- és érrendszert ill. javítja a vér koleszterinszintjét.
Az azték zsálya a vércukorszintre és energiaszintre is jótékony hatással van. Emellett tisztítja a vastagbelet és jótékonyan hat az emésztésre is.

Eredeti szárított formájában felhasználhatjuk müzlikhez, salátákhoz, levesekhez.
Néhány recepthez viszont szükséges a magok áztatására, mely során a chia mag megduzzad és nyálkás lesz, így használható például sűrítéshez is. A chia maggal helyettesíthetőek a gabonák, a tojás, a darált hús.

 

Aszalt goji bogyó
Másnéven líciumgyümölcsöt Kínában, Mongóliában és Tibetben igen fontos tápanyagként és roborálószerként tartják számon.
Magas C- és B-vitamintartalma van, emellett igen magas az antioxidáns hatása, így jótékony hatással van az egészségre és immunrendszerre. A 2-es típusú cukorbetegség megelőzésben is szerepet játszik. 
Eredeti szárított formájában használhatjuk müzlibe, mint más szárított bogyós gyümölcsöt. Emellett süteménybe, muffinba is süthetjük.

 

Aszalt, cukrozott gyömbér:
A gyömbér gazdag forrása az A-, C-, E- és B-komplex vitaminoknak, ezenkívül sok magnéziumot, foszfort, káliumot, szilíciumot, nátriumot, vasat, cinket, kalciumot és béta-karotint tartalmaz.
Aki szívesebben fordul a természetes orvosságokhoz betegségek kezelésekor, annak polcáról a gyömbér elengedhetetlen. Mivel elég ritkán jelentkeznek mellékhatásai, a gyömbért bárki nyugodtan fogyaszthatja, de azok, akik szívgyógyszert vagy magas vérnyomásra felírt gyógyszert szednek, előbb mindenképpen konzultáljanak az orvosukkal!

 

A termékek megtalálhatóak az Aldi hálózat polcain!


Iratkozzon fel az ingyenes hírlevelünkre, melyben tájékoztatni fogjuk az új híreinkről, akcióinkról és nyereményjátékainkról!