Nyomtatás 

Aszaltszilva-leves mandulás piskótával

Hozzávalók:
A leveshez:
12 dkg aszalt szilva
2 db egész fahéj
4 db szegfűszeg
1 dl tejszín
4 dkg kukoricaliszt
5 dkg méz
A piskótához:
5 db tojás
10 dkg méz
15 dkg mandula (konyhai aprítóval finomra őrölve)

Elkészítés:
A szilvát mazsola nagyságúra aprítjuk, és 8 deci vízbe dobjuk. A fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezzük. A tejszínt a kukoricaliszttel simára keverjük, és a levest besűrítjük vele. Mézzel ízesítjük.
A mandulás piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjét habbá verjük.
A mézet a tojássárgájával kikeverjük, majd a felvert fehérjét és az előzőleg megőrölt mandulát is beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) 15 percig sütjük. Csinos kockákra vágva kínáljuk a leves mellé.

A Konyhamagazin receptje 

Hozzávaló termékek

Iratkozzon fel az ingyenes hírlevelünkre, melyben tájékoztatni fogjuk az új híreinkről, akcióinkról és nyereményjátékainkról!