Előétel, leves - Kalifa
Nyomtatás 

Szendvicskrémek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÖKMAGKRÉM

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg héj nélküli natúr tökmag
3 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj (vagy valamilyen semleges ízű növényi olaj)
(tengeri) só

Elkészítés:

A hozzávalókat robotgép aprítójában teljesen krémesre, egyneműre keverjük.

 

Napraforgómag-krém

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg hántolt napraforgómag
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál kapribogyó
6 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj

Elkészítés:

A napraforgómagot zsiradék nélkül nem túl sötétre megpirítjuk. Ha kihűlt, a 2/3 részét megdaráljuk, a többit félretesszük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A kaprit összetörjük. Mindkettőt a darált maghoz adjuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és a napraforgóolajjal alaposan összekeverjük. Végül a félretett magokat is beleszórjuk, majd a masszát letakarjuk, és behűtjük. Finomra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel is meghinthetjük. 

 

A krémeket tálalhatjuk kenyérre, kiflire, pirítósra kenve. Mártogathatunk bele zöldségeket, vagy adhatjuk héjában sült krumplihoz.
 

Hozzávaló termékek

Iratkozzon fel az ingyenes hírlevelünkre, melyben tájékoztatni fogjuk az új híreinkről, akcióinkról és nyereményjátékainkról!