Nyomtatás 

Mandulás fokhagymaleves

Hozzávalók:

45 dkg friss fokhagyma, 2 gerezd kivételével felaprítva
1 vöröshagyma, lehéjazva, apróra vágva
3 evőkanál olaj
12 dkg szeletelt mandula
2 babérlevél
2,5 dl fehérbor
1 l átszűrt zöldségleves (leveskockából is jó)
2 dl tejszín

őrölt bors
fél csokor metélőhagyma

Elkészítés:
A felaprított fokhagymát és a hagymát 2 evőkanál olajon megfuttatjuk. 10 deka mandulát rádobunk, a babérral fűszerezzük, majd néhány perc múlva a borral és a levessel felengedjük. Felforraljuk, és lassú tűzön 15-20 percig főzzük.
Ezután a babért kiemeljük, és a levest turmixoljuk. Végül egy sűrű szitán átszűrjük, és a tejszínnel besűrítjük. A maradék mandulát szárazon aranybarnára pirítjuk, a félretett fokhagymagerezdeket hajszálvékony szeletekre vágjuk, és a maradék olajon szintén megpirítjuk.
A levest ezekkel meghintve, apróra vágott metélőhagymával díszítve tálaljuk.

A Konyhamagazin receptje

Hozzávaló termékek

Iratkozzon fel az ingyenes hírlevelünkre, melyben tájékoztatni fogjuk az új híreinkről, akcióinkról és nyereményjátékainkról!