Nyomtatás 

Májpástétomos szendvics

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg pulykamáj
1 kis fej hagyma
5 dkg szalonna
1 evőkanál vaj
1 mokkáskanál zsálya
5 dkg tisztított napraforgómag
12 szem aszalt szilva
5 cl whiskey
1 evőkanál mustár
1 csomag (10 g) zselatin
1 dl fehérbor

A tálaláshoz:
2 paradicsom
8 szelet barna szendvicskenyér
2 evőkanál majonéz

Előkészítés:

A májat megtisztítjuk, megmossuk, darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk.

 

Elkészítés:

A vajat felforrósítjuk, zsírjára pirítjuk benne a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a májat, a zsályát, és gyakran megkeverve 5 percig pirítjuk. Kissé hűlni hagyjuk. Bot mixerrel felaprítjuk, belekeverjük a napraforgómagot, és sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy őzgerincformát (vagy más tűzálló formát/tálat), és beletöltjük a májas krémet. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Az aszalt szilvákat kettévágjuk, a whiskyben a mustárral 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni, és betesszük a hűtőbe. Amikor a májas krém elkészül, kikapcsoljuk a sütőt, még 10 percig bent hagyjuk a formát, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint a csomagoláson szereplő utasítás szerint víz helyett a borral elkészítjük, a májas krémre öntjük. Letakarjuk a formát fóliával, és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor a formát rövid időre forró vízbe mártjuk, kiborítjuk, és a májas pástétomot nem túl vékony szeretekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, karikára vágjuk. A kenyereket megpirítjuk, négyet megkenünk a majonézzel, rárakjuk a májas pástétomszeleteket, szétosztjuk rajta a paradicsomot és az aszalt szilvát, ráborítjuk a maradék kenyeret, és fogyasztjuk.

 

Forrás: mindmegette.hu

Hozzávaló termékek

Iratkozzon fel az ingyenes hírlevelünkre, melyben tájékoztatni fogjuk az új híreinkről, akcióinkról és nyereményjátékainkról!