Nyomtatás 

Borjú rolád aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók:
4 vékony szelet (kb. 12 dkg-osak) borjúhús
10 kis fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
4 db szilva (aszalt, magozott)
4 db szárított füge
4 db aszalt sárgabarack
2,5 dl száraz fehérbor
2 evőkanál méz
3 evőkanál olaj
1 vékony szelet füstölt sonka
2 dl erőleves (leveskockából)
1 db citrom
1 db babérlevél
csipetnyi szerecsendió, fél kávéskanál fahéj
őrölt bors, só

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket finomra vágjuk, kis tálba tesszük, ráöntünk másfél dl bort, belekeverjük a fahéjat meg a szerecsendiót, és 30 percre félretesszük. A hússzeleteket kiveregetjük, és sodrófával jól ellapítjuk. A beáztatott aszalt gyümölcsöket leszűrjük, lecsöpögtetjük, és egyenletesen elosztjuk a hússzeleteken. Mindegyiket megszórjuk apróra vágott sonkával, majd a húsokat feltekerjük, a végeiket bedugjuk, és cérnával összekötözzük a roládokat. Nagy serpenyőben, forró olajban a húsok minden oldalát elősütjük, majd hozzáadjuk az egész hagymákat, a felkockázott sárgarépát, és 2 percig kevergetve pároljuk. Meglocsoljuk a maradék borral, a gyümölcsök áztatólevével, az erőlevessel, a citrom levével, majd hozzáöntjük a mézet, beletesszük a babérlevelet, lefedjük, és 40 percig kislángon főzzük.

A Fakanál receptje

Hozzávaló termékek

Iratkozzon fel az ingyenes hírlevelünkre, melyben tájékoztatni fogjuk az új híreinkről, akcióinkról és nyereményjátékainkról!