Nyomtatás 

Serpenyős kacsa lencsesalátával

Hozzávalók:
2 kacsamell
20 dkg lencse
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz
1 teáskanál szójaszósz
10 dkg vegyes saláta (ízlés szerint fejes- vagy jégsaláta, ruccola, madársaláta, kínai kel, káposzta, répacsíkok...)
őrölt bors

 

Elkészítés:

Forró vízben puhára főzzük a lencsét, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, összekeverjük 2 evőkanál olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A kacsamellekről leszedünk minden fölösleges zsírt, csak a bőrét hagyjuk rajta, majd serpenyőben, nem túl forró olajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük a serpenyőből, tepsibe tesszük, és forró sütőben még 10 percig sütjük, félidőben megfordítjuk. A maradék olívaolajat elkeverjük a balzsamecettel, a mézzel, a szójaszósszal, és tetszés szerint ízesítjük. A salátaleveleket és a lencsét összeforgatjuk, tálra tesszük, a sült kacsamellet felszeletelve elrendezzük rajta, majd meglocsoljuk a mártással, és azonnal tálaljuk.

 

Forrás: Fakanál

 

Hozzávaló termékek

Iratkozzon fel az ingyenes hírlevelünkre, melyben tájékoztatni fogjuk az új híreinkről, akcióinkról és nyereményjátékainkról!