Nyomtatás 

Amerikai babsaláta

Összetevők:
25 dkg tarkabab
1 fej fodros saláta
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 kis fej hagyma
1 csokor snidling
1 alma
10 dkg tisztított napraforgómag
4 evőkanál napraforgóolaj
3 evőkanál borecet




Előkészítés:

A babot puhára főzzük. (Érdemes előző este beáztatni, mert akkor gyorsabban fő meg.) A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, szárazra rázzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A snidlinget leöblítjük, felkarikázzuk. Az almát meghámozzuk, húsát vékony szeletkékre vágjuk.

Elkészítés: 

A szalonnát serpenyőben zsírjára-ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a napraforgómagot, és aranyszínűre pirítjuk. Nagy salátás tál alját kirakjuk a salátával, rászórjuk a babot, a hagymát, az almát és a szalonnás napraforgómagot. Az olajat összekeverjük az ecettel, sóval, borssal ízesítjük, és beleszórjuk a snidlinget. Ráöntjük a salátára, és azonnal tálaljuk. (Az öntetet csak tálaláskor szabad a salátára önteni.)

Forrás: mindmegette.hu

 

Hozzávaló termékek

Iratkozzon fel az ingyenes hírlevelünkre, melyben tájékoztatni fogjuk az új híreinkről, akcióinkról és nyereményjátékainkról!